Kapat
Genel 11.623 views 0

Telegram Premium Yayınlandı

2022 yılında en çok indirilen uygulamalardan biri olan Telegram dünyada 700 milyon kullanıcıya sahip. Telegram yetkilileri uygulamanın resmi internet sitesinde 700 milyon kullanıcıya sadece öneriler ile eriştiğini dile getiriyor. Kullanıcıların isteklerine kayıtsız kalmayan Telegram Premium versiyonunu sunmaya karar verdi. Premium üyelik ile ek özellikler de sunulacak. En merak edilen konu ise fiyatı. Yurt dışınca 5$ Türkiye de ise iOS kullanıcıların 94,99 TL Android kullanıcılarına ise 93,99 TL fiyat ile sunuldu. Telegram Premium versiyonuna geçmek için mevcut uygulamada Ayarlar/Telegram Premium yolunu izlemeniz yeterli oluyor. Eğer bu fiyata alınır mı? diye soracak olursanız dosya gönderme alma olarak dahi kullanılabildiğini düşünürsek alınabilir. Normal kullanıcı iseniz zaten yeterli olacağını düşünüyoruz.

İşte farklar.

TelegramTelegram Premium
Dosya Gönderme2 GB4 GB
İndirmeNormalAğ Hızının Tamamına Kadar
Sesten Metne Dönüştürme*YokVar
Çıkartma ve AnimasyonNormalTam Ekran
Benzersiz Tepki ÖzelliğiNormalGelişmiş
Sohbet Yönetimi*YokVar
Hareketli Profil FotoğrafıYokVar
Premium Rozeti*YokVar
Reklam*VarYok
Doğrulama Rozeti (tanınmış kişi)YokVar
Galeriye KayıtVarVar

*Sesten Metne Dönüştürme özelliği ses dinleyemeyeceğiniz zaman metne çevirerek sesi okuma imkanı tanır.

*Sohbet Yönetimi tüm sohbetler yerine grup grup sohbetleri ayırabilme özelliğidir. Ör. Tüm Sohbetler-Aile-Arkadaşlar….

*Premium Rozeti görünen kullanıcılar gerçek Premium oldukları belli olacak ve Telegram uygulamasından gelecek olan ilk güncellemeleri alacaklar.

*Reklam Premium olmayan versiyonda var ve reklam grup konuşmalarında küçük bir yazışmaya benzer durumda karşınıza çıkıyor.

Bir yanıt yazın